Ze bestaan nog!

Op 19, 23 en 27 juli verzorgden wij voor 7 personen een Cursus Verkeersregelaar in Katwijk. De eerste dag bestond uit een theoretische instructie en tijdens de andere twee dagen werd er buiten op straat geoefend, met als afsluiting om 13.00 uur het praktijkexamen. Alle 7 cursisten zijn met vlag en wimpel geslaagd en Nederland is weer 7 fantastische verkeersregelaars rijker.

Tijdens de tweede cursusdag waren de cursisten met onze docent aan het oefenen op een kruising in Katwijk. Niet iedereen begrijpt dat dit niet altijd in één keer goed gaat. Daarom wil het weleens voorkomen dat een bestuurder wat langer moet wachten. Helaas kan niet iedereen het geduld daarvoor opbrengen. Bovendien weet niet iedereen dat verkeerstekens boven verkeersregels gaan. Als een verkeersregelaar een stopteken geeft, moet de weggebruiker stoppen.

Zo ook een automobiliste tijdens de tweede cursusdag. Ze zag het stopteken van een verkeersregelaar te laat en reed door. Gelukkig zonder nare gevolgen, maar het had anders af kunnen lopen. Een dag later ontvingen wij een e-mail van de gemeente Katwijk met daarin een bijgevoegde mail van mevrouw M. Zij vertelde dat ze de vorige dag het sein van de verkeersregelaar over het hoofd had gezien. Ze was al voorgesorteerd en was deels afgeleid door haar zoontje die zich niet goed voelde. Via de achteruitkijkspiegel hield ze hem in de gaten omdat ze dacht dat hij ging spugen. Vlak voordat ze afsloeg zag ze het stopteken, maar ze was al te laat om te stoppen en reed door. Ze is eerst naar huis gereden om haar zoontje te controleren en gelukkig viel alles mee. Daarna is ze teruggereden naar Katwijk: ze wilde haar excuses maken aan de betreffende verkeersregelaar en de hele groep voorzien van ijs. De cursisten en de docent waren op dat moment al naar huis gegaan, waardoor ze het ijs zijn misgelopen.

Zoals u misschien wel begrijpt is het prachtig om zoiets te lezen. Ondanks vervelende mediaberichten over aanrijdingen met verkeersregelaars, gebeuren er dus toch ook nog mooie dingen. Wanneer u eens een aantal verkeersregelaars in opleiding tegenkomt, heb dan geduld en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar netjes op. U heeft ook niet in 1 uur leren autorijden!

Geschreven door:
Gerwin Mulder
Directeur