Opfriscursus Verkeersregelaar nuttig of niet?

Zoals u waarschijnlijk wel weet, wordt een landelijk beroepsmatig verkeersregelaar aangesteld voor een termijn van 5 jaar. Vanaf een half jaar vóór tot een half jaar na het verstrijken van deze termijn kan de verkeersregelaarspas, via deze link, weer worden verlengd voor nog eens 5 jaar. Uiteraard geen probleem. Maar is het verstandig om uw pas te verlengen zonder dat u eerst een opfriscursus volgt?

Natuurlijk is er een groep verkeersregelaars die dagelijks te maken krijgt met het regelen van het verkeer. Voor deze personen is een opfriscursus wel aan te raden, maar niet per se noodzakelijk. Maar juist voor de verkeersregelaar die maar af en toe het verkeer hoeft te verkeerregelen is een opfriscursus van groot belang.

De Opfriscursus Verkeersregelaar bestaat uit 1 dag. De dag wordt begonnen met een klein stukje theorie en de rest van de dag wordt buiten op straat doorgebracht. Tijdens het praktijkgedeelte op straat worden de kennis en vaardigheden van de deelnemers weer op peil gebracht. Ze leren niet alleen om het verkeer te regelen, maar ook om dat dynamisch te doen. Dit houdt in dat zij meerdere verkeersstromen tegelijk kunnen laten rijden, wat de verkeersdoorstroming ten goede komt. Dit maakt het verschil tussen een gewone verkeersregelaar en een professional!

In ieder geval is het verstandig om elke 3 á 4 jaar een opfriscursus te volgen. Mocht er tijdens het regelen van het verkeer onverhoopt een ongeluk gebeuren, dan zal de Arbodienst gaan kijken of de verkeersregelaar bevoegd was om het verkeer te regelen. U staat een stuk sterker als blijkt dat u recentelijk een opfriscursus heeft gevolgd, dan als blijkt dat het alweer 6 jaar geleden is dat u voor het laatst een cursus hebt gevolgd.

Na het volgen van de opfriscursus zult u als verkeersregelaar weer zelfverzekerd op de weg staan. Een bijkomend voordeel is dat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. Cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een certificaat voor in hun dossier.

Meer informatie vindt u op de pagina Opfriscursus Verkeersregelaar. Heeft u vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op via gmulder@nivoo.nl of (0346) 21 74 25. 

Welkom!

Geschreven door:
Gerwin Mulder
Directeur