Ook vanaf 25 mei gaan wij netjes met uw gegevens om.

In wezen is er vandaag niet veel bij NIVOO veranderd. Natuurlijk zijn er wel veel nieuwe procedures en richtlijnen vastgesteld. Daar hebben ook wij het nodige werk aan verricht in de achterliggende periode. Maar de gedachte is hetzelfde: we gaan netjes met elkaar om!

Veel mensen hebben naar 25 mei gekeken als de dag waarop alles anders zou gaan qua privacy en gegevensbeveiliging. Maar is dat ook zo? Zeker, er zijn veel nieuwe richtlijnen uitgegeven, veel eisen en doelen gesteld en documenten ingevuld. Maar in de kern is er niet zo veel veranderd.

Als we door alle wetgeving en kleine lettertjes heen kijken, zien we daar bepaalde principes en waarden naar voren komen: we moeten zorgvuldig omgaan met de gegevens van een ander. We mogen gegevens die gegeven zijn voor het volgen van een opleiding niet zomaar overal voor gebruiken. Heel kort samengevat: we moeten omgaan met uw gegevens zoals we ook hopen dat een ander met onze gegevens omgaat.

Dat zijn goede, nette principes, waar NIVOO zich ook altijd aan heeft geprobeerd te houden. Daarin zien we duidelijk een doorgaande lijn. Wel heeft de AVG ons bewuster gemaakt van onze omgang met uw persoonsgegevens en is die omgang nauwkeuriger beschreven dan hij ooit geweest is. Wij staan dus vanaf vandaag weer klaar om u in alle vertrouwelijkheid van dienst te zijn.

Wilt u meer lezen over ons privacybeleid? Lees dan ons Privacyreglement.

Geschreven door: