Goedendag handhavers van Nederland!

Goedendag, 

Het is mei 2020. Heel de wereld, heel Nederland, heel handhavend Nederland heeft in de achterliggende maanden gestreden en geleden onder de Coronacrisis. 

In dit nieuwsbericht wil ik kort vertellen welke impact dat op ons als opleidinginstituut heeft gehad, maar vooral ook hoe we willen omgaan met opleidingen in de nabije toekomst. 

16 maart is bijna ons gehele team overgegaan op thuiswerk. Een klein crisisteam was bezig met het annuleren en verschuiven van opleidingen. Ook was er veel aandacht voor het beantwoorden van vragen van cursisten, docenten en opdrachtgevers. Ook voor onze docenten was de impact groot: zij moesten wekenlang hun cursisten missen. Opleidingen die volop draaiden of bijna afgerond waren, stonden opeens stil. 

Sinds die tijd is er wel veel gebeurd. Al snel werden opleidingen online voortgezet. Een FAQ met vragen over Coronahandhaving is opgestart en vele vragen uit het veld worden nog steeds beantwoord. Door het harde werk van onze uitgeverij en docenten bieden we nu online trajecten aan in alle BOA-domeinen. Alle collega's hebben vanuit hun eigen functie keihard gewerkt om alle opleidingen te herplannen en de vele vragen te beantwoorden. Dit terwijl 80% van het team vanuit huis werkt. Een prestatie waardoor ik trots en dankbaar ben! 

Ook in de komende opleidingsseizoenen zullen we online opleidingen als vast onderdeel van ons cursusaanbod vasthouden voor met name de theoretische opleidingen en PHB modules. 
Vanaf 1 juni gaan we voorzichtig, in goed overleg met onze partners voor cursusruimten en onze opdrachtgevers, van start met klassikale praktijktrainingen. Uiteraard met inachtneming van alle voorschriften. 

Wij monitoren, ook in de komende periode, de verloopdata van de bevoegdheden van onze cursisten. Daarnaast beantwoorden we graag vragen vanuit het werkveld over het handhaven op basis van de Noodverordeningen. Twijfel niet om ons te benaderen, we denken graag mee. 

We zijn nog lang niet uit deze crisis, maar werken net als jullie rustig en gestaag door, totdat we met elkaar dit virus overwinnen! 

Blijf gezond, gegroet, tot snel.

Geschreven door:
Henk Kroon
Directeur