Gevaar door slechte opleiding verkeersregelaar

Op 18 juni 2016 is er onder andere op Beveiligingsnieuws.nl een artikel gepubliceerd over het gevaar dat ontstaat door een slechte opleiding verkeersregelaar. In dit artikel wordt o.a. verteld dat de vrijwillige evenementenverkeersregelaars steeds slechter worden opgeleid. Het volledige artikel vindt u hier.

Een feit is dat je momenteel vrij makkelijk evenementenverkeersregelaar wordt. Maar het is de vraag of een e-learning daardoor de juiste opleidingsmethode daarvoor is. Mijns inziens heb je meer bagage dan alleen een e-learning nodig om een kwalitatief goede evenementenverkeersregelaar te zijn.

In het artikel wordt gesproken over evenementenverkeersregelaars. Maar hoe vaak komt het niet voor dat je beroepsverkeersregelaars tegenkomt waarbij je twijfelt of ze een gedegen opleiding hebben gevolgd? En dan nog maar te zwijgen over de ‘beroepsverkeersregelaars’ die zonder verkeersregelaarspas op de weg staan. Ik vind dat je als verkeersregelaar een gedegen opleiding moet hebben gevolgd voordat je daadwerkelijk je werkzaamheden als verkeersregelaar gaat oppakken. Je staat er niet alleen voor jezelf, maar je draagt ook bij aan de veiligheid van degene die je moet ‘beveiligen’ en niet te vergeten al de overige weggebruikers.

Als uw personeel geschoold moet worden tot verkeersregelaar en tijdens de cursus ook het verkeer dynamisch moeten leren regelen, zodat u zich onderscheidt van een groot gedeelte van de verkeersregelaarsmarkt, klik dan op deze link en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Zijn uw medewerkers al bevoegd verkeersregelaar, maar willen zij periodiek hun kennis en vaardigheden opfrissen? Geen probleem! Wij bieden ook een Opfriscursus Verkeersregelaar aan.

Voor meer informatie klikt u hier.

Geschreven door:
Gerwin Mulder
opleidingsadviseur Verkeer