Evaluatie eerste cursussen Verkeersregelaar 9101

Zoals veel van u weten worden er op dit moment een groot aantal verkeersregelaars bijgeschoold tot verkeersregelaar 9101. Deze aanvullende cursus is in het leven geroepen door de certificaathouders van de BRL 9101 (aannemers tijdelijke verkeersmaatregelen) die het kwaliteitsniveau van de verkeersregelaar willen opschroeven. Sinds 1 januari 2021 is het mogelijk om deze cursus te verzorgen en vanaf 1 april 2021 kunnen de certificaathouders van de BRL 9101 van hun inhuurpartijen vragen om verkeersregelaars te ‘leveren’ die o.a. bijgeschoold zijn tot ‘Verkeersregelaar 9101’.

Voor ons als opleidingsinstituut was het even aftasten hoe we deze cursus vorm moesten geven. Natuurlijk verzorgen wij al ruim 30 jaar de cursus Verkeersregelaar en al een heel aantal jaar de cursus Vakman- en Medewerker BRL 9101, maar toch was het spannend.

Nu, bijna 3 maanden later, kunnen we voorzichtig de balans opmaken en komt het er kort en goed op neer dat we zeer content zijn met het verloop van de cursussen en het slagingspercentage. Tot dit moment (15-3-2021) hebben wij 130 verkeersregelaars bijgeschoold met een gemiddeld slagingspercentage van 90%. Gaaf om te zien dat de lesinhoud en de presentatie, maar bovenal de docent zo goed aansluit bij de wensen van onze opdrachtgevers.

Maar we zijn nog niet klaar! Op dit moment staan er tot en met begin juni 2021 nog ruim 220 verkeersregelaars aangemeld om deze cursus te volgen. Ik wil onze opdrachtgevers daarom ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Samen bouwen we aan een veilige werkomgeving voor uw medewerkers en uw klanten.

Geschreven door:
Gerwin Mulder
Directeur