Loading

.

Basisbekwaamheid BOA domein II

Inleiding

Een ieder die milieuboa wil worden moet het basisexamen voor boa's behalen op grond waarvan de titel van opsporingsbevoegdheid wordt verleend. Hierbij wordt de betrokkene aangesteld als milieuboa. Binnen 12 maanden na het verkrijgen van de akte van be√ędiging dient de vervolgopleiding te worden gevolgd en met succes te worden afgerond. Dit stelt de betrokkene in staat om tijdens de vervolgopleiding als milieuboa werkzaam te zijn en het geleerde in de praktijk te brengen (duaal leren). Om de opsporingsbevoegdheid na 5 jaar te kunnen verlengen moet de milieuboa daaraan voorafgaand de permanente her- en bijscholing  (PHB) hebben gevolgd.

Vervolgopleiding en PHB

Er zijn grote veranderingen op komst omtrent de PHB voor Domein II. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in op de nieuwsbrief!

Basisopleiding

U kunt bij NIVOO wel de basisopleiding volgen. Deze Basisbekwaamheid BOA bestaat uit een module Rechtskennis en een module Gespreks- en benaderingstechnieken.

NIVOO heeft voor beide modules een passende opleiding ontwikkeld. U treft informatie over deze modules hieronder aan. Door op een module te klikken kunt u de informatie van dat onderdeel inzien en zich aansluitend direct inschrijven.

Zoals u bij de oude opleiding van ons gewend was, hebben we ook nu weer een uitgebreide opleiding, waarin de totale lesstof uitgebreid gedoceerd en gerepeteerd wordt en een opfriscursus, die grotendeels uit zelfstudie bestaat.

Opleiding Basisbekwaamheid BOA

Als u BOA wilt worden en nog niet eerder aan een opleiding deelnam, maar ook als u al langer BOA bent, maar bij de periodieke examens de nodige moeite had om de lesstof onder de knie te krijgen, dan is dit de juiste keus. De docent legt tijdens elke contactdag de lesstof uit, waarna u deze met behulp van het cursusboek en BOA-net bestudeert. De Opleiding Basisbekwaamheid BOA duurt 10 dagen en bestaat uit de theoriemodule Rechtskennis (7 dagen) en de praktijkmodule Gespreks- en benaderingstechnieken (3 dagen).

Opfriscursus Basisbekwaamheid BOA

Als u al langer BOA bent en bij de periodieke examens weinig of geen moeite had om u de lesstof eigen te maken, dat kan deze opfriscursus een goede keus zijn. Voorafgaand aan elke contactdag bestudeert u de lesstof voor die dag met behulp van het cursusboek en BOA-net, waarna de docent tijdens de contactdag de lesstof hoofdzakelijk vragenderwijs doorneemt. De Opfriscursus Basisbekwaamheid BOA duurt 7 dagen en bestaat uit de theoriemodule Rechtskennis (5 dagen) en de praktijkmodule Gespreks- en benaderingstechnieken (2 dagen).

Wilt u zich de totale lesstof liever nog een keer helemaal laten uitleggen, kies dan niet voor de Opfriscursus, maar voor de Opleiding Basisbekwaamheid BOA.