1 opleider, 3 specialismen

De kans is groot dat u ons kent van Handhaving of van Veiligheid of van Verkeer. 

Wist u ook dat we op die verschillende vakgebieden al jarenlange ervaring hebben?

Dat laten we u hieronder graag zien!

NIVOO Opleidingen & Uitgeverij

NIVOO is een opleidingsinstituut dat zich met name richt op de vakgebieden Handhaving, Verkeer en Veiligheid. We hebben op elk van deze vakgebieden jarenlange ervaring!

NIVOO bestaat uit verschillende afdelingen: Uitgeverij, Opleidingsadvies, Administratie, Planning en Media. De afdeling Uitgeverij richt zich op het ontwikkelen van lesmateriaal en het uitgeven van de boeken of readers ter ondersteuning van deze opleidingen, alsmede op het onderhoud van alle digitale leeromgevingen. Bij dit laatste wordt zij technisch ondersteund door de afdeling Media, die ook zorg draagt voor de inhoud en vormgeving van de website van het bedrijf.

De afdeling Opleidingsadvies houdt zich voornamelijk bezig met het beheren en uitbreiden van (potentiële) klantcontacten, alsmede het begeleiden van cursisten. De afdeling Planning plant en organiseert alle te verzorgen opleidingen, terwijl de afdeling Administratie de gegevens van alle verzorgde opleidingen administratief verwerkt. 

Om onze cursisten zo goed mogelijk op te leiden, werken we met professionele docenten. Daarbij zijn twee zaken met name relevant. Enerzijds is kennis, vaardigheid en liefde voor het vak van belang. Anderzijds moet ook het overdragen van kennis en vaardigheid één van de sterke punten van de docent zijn.

Vaardig zijn is tenslotte belangrijk, maar vaardigheid kunnen overdragen is op z'n minst net zo van belang!

NIVOO Handhaving

In 1987 is het Nederlands Instituut Voor Opleiding van Opsporingsambtenaren (NIVOO) gestart met het verzorgen van cursussen op het gebied van toezicht en handhaving, met name de basisopleiding aangevuld met praktijkgerichte en functiegerelateerde cursussen. Al meer dan 10.000 cursisten slaagden via NIVOO voor het BOA-examen.


Indeling BOA-functies

 • Domein 1: Openbare ruimte
 • Domein 2: Milieu, welzijn en infrastructuur
 • Domein 3: Onderwijs
 • Domein 4: Openbaar vervoer
 • Domein 5: Werk, inkomen en zorg
 • Domein 6: Generieke opsporing

Elk domein kent zijn eigen specialismen en de daarbij behorende opleidingswensen. Aan de bovenzijde van deze pagina ziet u knoppen met de namen van deze domeinen.
Nadat u op een knop met een domeinnaam hebt geklikt, leest u de meest actuele informatie over de opleidingen die wij voor BOA's in dat domein verzorgen.

Geeft de informatie op de website u niet voldoende antwoord op uw vragen, neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs Handhaving.

NIVOO Verkeer

Naast dat NIVOO een bekende opleider is op het gebied van Handhaving en Veiligheid, zijn wij ook al jarenlang de betrouwbare opleidingspartner op het gebied van verkeer. Hierbij moet u denken aan een (opfris)cursus verkeersregelaar, BRL 9101, Veilig werken aan de weg, Bebording, bebakening en markering en Verkeerswetgeving. Daarnaast verzorgen wij diverse nascholingscursussen Code95.
Vanwege dit brede aanbod hebben we onze cursussen ingedeeld per doelgroep, zodat direct de voor u interessante cursussen te zien zijn.


Wij hebben de volgende indeling voor u gemaakt:
 • (Beroepsmatige) verkeersregelaars
 • Gemeenten
 • Provincies
 • Grond-, Weg-, en Waterbouw (GWW)
 • Nascholing code 95 beroepschauffeurs

Wilt u meer informatie over één van de genoemde cursussen of staat uw cursus er niet tussen, neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur Verkeer. Dit geldt ook wanneer u algemene vragen heeft omtrent de genoemde onderwerpen en/of wetgeving.

NIVOO Veiligheid

Welkom bij NIVOO Veiligheid. Hier vindt u antwoorden op al uw veiligheidsvraagstukken. NIVOO verzorgt al ruim 15 jaar veiligheidsworkshops door heel Nederland, binnen verschillende vakgebieden. Voor veel organisaties zijn wij inmiddels de vaste partner als het gaat om veiligheid.

Veiligheidsvraagstukken vereisen maatwerk. Daarom hebben we voor verschillende vakgebieden trainingen ontwikkeld die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van dat vakgebied. Er zijn specifieke trainingen voor de volgende vakgebieden:

 • Banken
 • Detailhandel
 • Scholen
 • Overheid
 • Zwembaden

Zo vindt u de informatie en veiligheidsworkshops afgestemd op uw persoonlijke vakgebied. Kunt u zich niet plaatsen onder één van deze vakgebieden, dan kunt u een blik werpen onder het kopje Overige branches. Hier vindt u informatie over de veiligheidsworkshops die beschikbaar zijn voor meerdere vakgebieden.

Geeft de informatie op de website u niet voldoende antwoord op uw vragen, neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Veiligheid. Uiteraard is het mogelijk om direct een afspraak met hem in te plannen, zodat hij u persoonlijk te woord kan staan en zodoende NIVOO Veiligheid een gezicht geeft!

NIVOO-SHOP

Deze webshop voor handhaving, verkeer en veiligheid is onderdeel van NIVOO Opleidingen en Uitgeverij.

Op grond van signalen uit de praktijk besloten we, naast onze opleidingen en cursussen, producten te verkopen die passen bij onze doelgroep. Net als onze cursussen zijn deze van hoogwaardige kwaliteit, begeleid met uitstekende service en voor een concurrende prijs. NIVOO-shop is inmiddels dealer van het complete assortiment van Fenix, Mag-Lite en Safescan. Daarnaast laten we veel van onze verkeersregelaarsproducten zelf produceren.

Wij brengen geen verzendkosten in rekening en onze prijzen staan uiteraard gewoon inclusief BTW vermeld. Staat uw product niet in de NIVOO-shop of heeft u een vraag over onze producten? Neem gerust contact met ons op!

Het laatste nieuws

Wat wilt u bijleren?
Open inschrijving verkeerscursussen voorjaar 2018 gepland!
Recht op rechtsbijstand bij alle overtredingen
Nieuwe PHB-cyclus domein 1 Openbare ruimte
BOA Basisbekwaamheid start maart 2018!

Wie wij zijn

NIVOO Opleidingen en Uitgeverij is dé opleider voor handhaving, verkeer en veiligheid!

Wij zijn centraal gevestigd in midden Nederland. Met zo'n 90 ervaren praktijkgerichte docenten, trainers en acteurs en een professionele cursusadministratie en uitgeverij verzorgen wij de meest uiteenlopende opleidingen voor u!

Lees verder →