Waarom een opleiding volgen bij NIVOO?

Waarom ik verkeersregelaars opleid?

Vooral omdat het één van de mooiste vakken is om te geven. En het feit dat je leerlingen mensen zijn die echt iets anders gaan doen dan ze gewend zijn. Iedereen begeeft zich in het verkeer, maar om de positie in het midden van een kruising in te nemen is nu net even wat anders dan als voetganger een zebrapad oversteken. Je weet dat alle ogen op jou zijn gericht en dat iedereen graag als eerste wil oversteken. En uiteindelijk moet jij het gehele verkeer zien te managen. De meeste cursisten komen er al snel achter dat het makkelijker lijkt dan het in de werkelijkheid is. Natuurlijk is niet elke kruising even moeilijk te regelen. Maar gelukkig kiezen wij bij NIVOO meestal niet voor de makkelijkste kruisingen...

We verwachten dus nogal wat van onze cursisten: vooral dat ze inzicht hebben in de verkeersstromen, maar ook dat ze de durf hebben om daar te gaan staan en de leiding nemen. Dat is wel iets waar de meesten nog even aan moeten wennen en wat ze moeten leren. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid op die kruising. Je moet dus heel goed weten wie er kan en mag rijden of oversteken. Eigenlijk moet je continu 361 graden om je heen kijken en weten wat er op jouw kruising gebeurt. Aan de andere kant is het wel een kick om het verkeer zo veilig en soepel mogelijk te laten verplaatsen over "jouw" kruising.

Tja, als docent is het dan vooral de uitdaging om iedereen zover te krijgen dat ze het kunnen. Helaas lukt dit niet altijd, maar gelukkig lukt het in de meeste gevallen wel en is het erg leuk om te zien dat er in een relatief korte tijd grote sprongen voorwaarts worden gemaakt. De meeste cursisten zijn dan ook erg enthousiast, en nadat de eerste spanningen weg zijn, wordt er vaak al redelijk snel heel leuk geregeld.

Geschreven door: