Klant aan het woord: Gemeente Putten

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Andre van Oort van gemeente Putten.

Wil je gemeente Putten en je eigen rol binnen gemeente Putten omschrijven?
De gemeente Putten ligt in de provincie Gelderland. Putten is een oud dorp, gelegen tussen het Veluwe massief en het kustgebied van de vroegere Zuiderzee. Een dorp met veel natuur en ruimte, maar ook met een rijke geschiedenis. Putten is een groen, gastvrij en ondernemend dorp op de Veluwe. Voor de duizenden recreanten en de circa 25.000 inwoners is Putten een aantrekkelijke gemeente met voor ieder wat wils. De natuur kenmerkt zich door bossen, het agrarische buitengebied, het polderlandschap en het Veluwe randmeer. Het Puttens winkelcentrum kent een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Putten kent een rijk verenigingsleven, zowel op kerkelijk, sportief, sociaal en cultureel gebied. Puttenaren (Putters) zijn vriendelijk en gastvrij, maar zijn ook ondernemend en hardwerkend. Er is een bloeiende industrie in Putten verdeeld over meerdere industrieterreinen. Kortom, de moeite van een bezoek per auto, fiets of zelfs te voet, waard .

Ik ben beleidsadviseur openbare orde en veiligheid en bovendien adviseur crisisbeheersing.

Welke opleidingen verzorgen wij voor gemeente Putten?
NIVOO verzorgt voor ons de opleidingen voor de BHV organisatie van het gemeentehuis en buitendienst, maar ook de Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) worden door NIVOO opgeleid, getraind en voorbereid op hun examens.

Hoe lang is gemeente Putten (of jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Ik ben als contactpersoon al ruim 8 jaar klant bij NIVOO, maar de contacten gaan volgens mij al verder terug. De BHV wordt sinds een jaar nu door NIVOO getraind

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
De ( supersnelle) persoonlijke en warme contacten gaven de doorslag. Er zijn zeker ook aanbieders die op een perfecte manier trainingen verzorgen, maar door de snelheid waarmee er gereageerd wordt op vragen en eventuele knelpunten stijgt ( het ) NIVOO wel boven vele anderen uit. Wil je graag persoonlijk contact, dan wordt er direct een afspraak gemaakt en komen ze op bezoek. De deskundigheid van de trainers, maar ook hun werkwijzen worden door onze mensen geroemd. Tot slot ( maar dit is gewoon grappig) weten wij bij ieder mailcontact wat het weer is in Maartensdijk. Bv. een groet uit het koude….. of een hartelijke groet uit het zonnige …. Etc .

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor gemeente Putten Wat is het effect op jouw mensen?
Dat deze op een heldere en deskundige wijze worden gegeven en onze mensen zich ook daadwerkelijk voelen toegerust t.b.v. hun taak in de organisatie.

Arjen Schellingerhout
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: Via van Dalen

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Desire van der Graaf van Via van Dalen.

Wil je Via van Dalen en je eigen rol binnen Via van Dalen kort omschrijven?
Verkeerskundig adviesbureau en Groothandel Via van Dalen is gespecialiseerd in het inventariseren, verkeerskundig inspecteren en het leveren en plaatsen van alle wegmeubilair en straatmeubilair in Nederland. Via van Dalen B.V. is gedurende haar 15 jarige bestaan gegroeid naar een volwaardig team van verkeerskundige vakspecialisten. Een zeer gezond bedrijf in het adviseren en tot stand brengen van de optimale verkeersveiligheid in de openbare ruimte. Mijn eigen functie binnen Via van Dalen is directeur.

Welke opleidingen verzorgen wij voor Via van Dalen?
De Themadag Veilig werken aan de weg en de Cursus Verkeersregelaar.

Hoe lang is gemeente Via van Dalen (of jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
6 jaar

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
De kwaliteit van de cursussen.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Via van Dalen Wat is het effect op jouw mensen?
De opleidingen dienen als aanvulling en opfrissen van de bestaande kennis. Onze medewerkers voelen zich zekerder na het kennis vergaren tijdens de cursussen.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: Bureau Verkeersregelaar Nederland

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Joey Mahadewsing van Bureau Verkeersregelaars Nederland.

Wil je Bureau Verkeersregelaar Nederland en je eigen rol binnen Bureau Verkeersregelaar Nederland kort omschrijven?
Bureau Verkeersregelaar Nederland is het nieuw begrip in de verkeersregelaars wereld, wij hebben op kort termijn een naam opgebouwd door de kwaliteit die wij leveren. Wij zijn natuurlijk niet het enige bureau dat kwaliteit levert. Maar het verschil zit in ons ‘Team’ : Onze medewerkers combineren eigenschappen die u in eerste instantie misschien van een standaard verkeersregelaar niet verwacht: ze zijn sociaal, servicegericht en aan de andere kant glashelder, duidelijk en bovenal alert. Ze zijn door hun opleiding en ervaring in staat de situatie te interpreteren. Onze medewerkers vertonen een proactieve en tevens de-escalerende houding: ze staan er als het er op aan komt en aarzelen niet om in te grijpen wanneer de situatie dat vereist.

Evani en Joey zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de operations binnen BVN. Wij sturen alle processen aan en zorgen voor optimale veiligheid tijdens evenementen en natuurlijk ook binnen de infrastructuur.

Welke opleidingen verzorgen wij voor Bureau Verkeersregelaar? 
Nivoo verzorgt alle praktijk-oefendagen en examens.

Hoe lang is Bureau Verkeersregelaar (of jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
BVN is al sinds het bestaan in 2014 klant bij Nivoo.

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
De communicatie, en daarnaast de kwaliteit gaf ons de doorslag om met Nivoo te werken. We worden altijd door één contactpersoon geholpen. Dat is ook onze werkwijze, korte lijnen qua communicatie.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Bureau Verkeersregelaar? Wat is het effect op jouw mensen? 
De opleidingen die Nivoo verzorgt zijn kwalitatief goed. Wij hebben het vertrouwen erin dat de jongens een goede basis aangeleerd krijgen van Nivoo. Wij krijgen van elke poule positieve berichten van de instructeurs. Dat geeft ons ook de drive om de samenwerking voort te zetten.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer gemeente Capelle aan den IJssel

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Mirjam Praamsma van Gemeente Capelle aan den IJssel.

Wil je gemeente Capelle aan den IJssel en je eigen rol binnen gemeente Capelle aan den IJssel kort omschrijven?
Capelle aan den IJssel ligt n de provincie Zuid-Holland, naast Rotterdam en heeft 66.000 inwoners. Waar staat Capelle aan den IJssel om bekend? Om te beginnen om haar grote bedrijvigheid. Uniek is dat er meer arbeidsplaatsen zijn dan de eigen werkende bevolking. Dit komt zowel door de gunstige ligging en bereikbaarheid (aan het water, tegen Rotterdam, pal naast de snelwegen A16 en A20) als door het gunstige ondernemersklimaat. Capelle staat daarnaast ook bekend om haar groene karakter. In vergelijking met andere steden rond Rotterdam kun je in Capelle betaalbaar wonen in het groen. De combinatie van het groene karakter en de bedrijvigheid maakt van Capelle een echt bijzondere plaats: Capelle aan den IJssel, Parkstad naast Economische Motor. Ikzelf ben Senior medewerker Capelle aan den IJssel

Welke opleidingen verzorgen wij voor gemeente Capelle aan den IJssel?
Verkeersregelaar, (in het verleden weerbaarheidtraining)

Hoe lang is gemeente Capelle aan den IJssel (of jij als contactpersoon)al klant bij NIVOO?
Ik sinds 2011.

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
Goede en gedegen opleiding

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor gemeente Capelle aan den IJssel? Wat is het effect op jouw mensen?
Dat de mensen met voldoende bagage de straat opgaan.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Gemeente Katwijk

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Ronald Boers van Gemeente Katwijk.

Wil je Gemeente Katwijk en je eigen rol binnen die organisatie kort omschrijven?
De gemeente Katwijk is een mooie gemeente aan de Noordzeekust met 63.000 inwoners. Het bestaat uit de dorpskeren Rijnsburg en Valkenburg ZH met ieder een eigen “cultuur”. Agrarisch-Vissers en bloemenbedrijven. De gemeente heeft dienstverlening hoog in het vaandel en als speerpunt de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland te worden.

Binnen de gemeentelijke organisatie is mijn rol Teamleider Toezicht (waaronder Openbare Ruimte, Drank- en Horecawet, Milieu bedrijven, Bouwtoezicht en Precario).

Welke opleidingen verzorgen wij voor jullie?
Voor zover ik weet zijn dat in ieder geval de BOA opleidingen, Juridische Omgang met Burgers, Bestuurlijke Strafbeschikking, Praktijkopleiding Drank- en Horecawet en de modules Milieu en Openbare Ruimte. 

Hoe lang is Gemeente Katwijk (of ben jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Sinds 2008.

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
De reden is eigenlijk heel simpel namelijk: “professioneel, betrouwbaar, vakbekwaam en actueel”

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Gemeente Katwijk? Wat is het effect op jullie team?
Borging van vakmanschap binnen het team en zo nodig flexibel met maatwerk welke aansluit op onze praktijk.

Arjen Schellingerhout
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Koninklijke Saan

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Marceline de Jongh van Koninklijke Saan.

Wil je Koninklijke Saan en je eigen rol binnen Koninklijke Saan kort omschrijven?
Koninklijke Saan heeft al 117 jaar ervaring met logistieke dienstverlening. Koninklijke Saan is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van industriële verhuizingen, kraanverhuur, verhuizingen, verkeersdiensten, evenementenlogistiek en opleidingen. Deze specialismen zijn onderverdeeld in aparte activiteiten, maar de krachten kunnen ook gebundeld worden en gecombineerd met alles wat daaromheen aan expertise of werkzaamheden nodig is. Dit alles gebeurt met uitstekend materieel en hulpmateriaal en wordt ondersteund door moderne automatiseringssystemen. Kwaliteit en veiligheid zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden: om de juiste kwaliteit te kunnen leveren, leven wij met name op het gebied van veiligheid strenge procedures na. Bovendien is Koninklijke Saan 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Mijn rol binnen Koninklijke Saan is divers; ik ben onder andere eindverantwoordelijk voor de activiteiten verkeerdiensten en opleidingen en ondersteun de activiteit kraanverhuur. Toen ik op 1 januari 2011 in dienst kwam bij Koninklijke Saan stond de activiteit verkeersdiensten nog in de kinderschoenen. Ik heb deze activiteit verder opgezet, geprofessionaliseerd en uitgebreid. Zowel commercieel als operationeel ben ik verantwoordelijk; dit betekent onder andere acquisitie, relatiebeheer, planning, werving en selectie van medewerkers, opleiding en training en personeelsbeleid.

Welke opleidingen verzorgen wij voor Koninklijke Saan?
NIVOO verzorgt voor ons de opleiding van onze verkeersregelaars. De meeste medewerkers die bij Koninklijke Saan werken zijn van origine in dienst in een andere functie. Je kunt daarbij denken aan verhuizers, machinetransporteurs en kraanmachinisten. Voor hun was dit een enorme omschakeling. Het ene moment sta je te verhuizen, te sleutelen of een kraan te bedienen en het volgende moment sta je als verkeersregelaar op de weg.

Hoe lang is Koninklijke Saan (of jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Vanaf 2009.

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag? Wat is het effect op jouw mensen?
De reden dat wij voor NIVOO hebben gekozen is heel duidelijk: kwaliteit en veiligheid. Binnen Koninklijke Saan zijn kwaliteit en veiligheid een van onze belangrijkste speerpunten. In onze ogen is een verkeersregelaar méér dan iemand die de straat afsluit of weggebruikers tegenhoudt: je bent verantwoordelijk voor een stuk veiligheid maar ook vaak de vraagbaak op de weg. Hoe komt de weggebruiker bij zijn/haar eindbestemming? NIVOO leert de verkeersregelaars niet alleen op een veilige en efficiënte manier het verkeer in goede banen te leiden maar heeft ook oog voor de omstandigheden daarbuiten en ziet het vak van verkeersregelaar, net als Koninklijke Saan, als dienstverlening. Het simpel wegsturen van een weggebruiker is makkelijk. Beter is om de weggebruiker snel een alternatieve route te bieden en daarmee een goede service! Verder krijgen veel verkeersregelaars helaas te maken met agressie. NIVOO leert onze medewerkers hoe hiermee om te gaan.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Gemeente Soest

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Sam Drost van gemeente Soest

Wil je gemeente Soest en je eigen rol binnen de Gemeente Soest kort omschrijven:
Soest is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 45.435 inwoners (1 Mei 2014) en heeft een oppervlakte van 46,43 km3.Soest, Soesterberg en Soestduinen zijn rijk aan de duinen, bossen, heide, en weilanden, grotendeels gebruikt als oefenterrein voor het Nederlands leger.

Mijn naam is Sam Drost, ik werk op de afdeling Realisatie als opzichter van het service team.Ik werk fysiek dus eigenlijk niet in het gemeentehuis. In mijn functie geef ik leiding aan ongeveer 10 medewerkers. Ik draag hierbij zorg voor de verdeling, voortgang en kwaliteitsbewaking van de werkzaamheden en producten. Verder hou ik toezicht op werkzaamheden die aan derden zijn opgedragen, handel ik de meldingen van het meldpunt woonomgeving af en ben ik aanspreekpunt in de wijk voor bewoners en andere belanghebbenden. Daarnaast handel ik de administratie af en maak ik de jaarplanning.

Welke opleidingen verzorgen wij voor gemeente Soest?

  • Cursus verkeersregelaars
  • Omgaan met lastig publiek, voor medewerkers van de buitendienst
  • Themadag Bebording, bebaking, en Markering
  • Themadag Veilig werken aan de weg
  • Themadag verkeerswetgeving voor de wegbeheerder

Hoelang is de gemeente Soest al klant bij NIVOO:
Ik heb sinds 2007 al contact bij NIVOO

Waarom is er voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
De deskundigheid van de NIVOO medewerkers en vraag en aanbod sluiten goed samen. Ook het contact en terugkoppeling verloopt goed.

Wat betekenen de opleidingen die wij verzorgen voor de gemeente Soest? Wat is het effect op jouw mensen?
Het leeraanbod wordt afgestemd op het type cursus en de leerbehoefte. Ook speelt mee dat de docent de ploeg inmiddels kent en weet wat mij meemaken in de buitenruimte. Dit werkt voor de collega’s erg prettig.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Ampliar / AanBouw B.V.

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Joris Huijser van AanBouw / Ampliar B.V.

Wil je Ampliar / AanBouw B.V. kort omschrijven?
Ampliar / AanBouw B.V. is werkgever voor mensen die vanuit een uitkeringssituatie weer aan het werk gaan, en is specialist op het gebied van Social Return. Door uitkeringsinstanties aangemelde personen worden als werknemer van Ampliar / AanBouw B.V. geplaatst bij aannemers die daarmee voldoen aan hun Social Return verplichting. De aanmeldende uitkeringsinstanties zijn hoofdzakelijk gemeentelijke sociale diensten.

Welke opleidingen verzorgen wij voor Ampliar / AanBouw B.V. ?
NIVOO verzorgt voor ons de opleiding tot beroepsmatig verkeersregelaar.

Hoe lang is Ampliar / AanBouw B.V. al klant bij NIVOO?
Ampliar / AanBouw B.V. is sinds ongeveer 6 jaar klant bij NIVOO.

Waarom is voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
Destijds is voor NIVOO gekozen omdat deze opleider goed stond aangeschreven bij de politie regio Rijnmond en de Verkeersmarinier van de gemeente Rotterdam. Dat is nog steeds zo. Verder is Ampliar / AanBouw B.V. mede afhankelijk van de invloed die ‘Realiseert Beroepsgerichte Ontwikkeling’ RBO te Groningen heeft op de inkoop van opleidingen door gemeenten.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Ampliar / AanBouw B.V. ? Wat is het effect op jouw mensen?
De opleiding van NIVOO betekent voor Ampliar / AanBouw B.V. stabiliteit. Dat vertaalt zich in een  cursus van hoog niveau en een efficiënte organisatie daar omheen.

Het leeraanbod wordt maximaal afgestemd op het type cursist en diens leerbehoefte. Het feit dat wij te maken hebben met één docent die de doelgroep inmiddels goed kent, speelt daarbij een rol. NIVOO kent ons en wij kennen NIVOO.

Gerwin Mulder
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Gemeente Goes

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Arie Schroevers van Gemeente Goes.

Wil je Gemeente Goes en je eigen rol binnen die organisatie kort omschrijven?
Goes is een provinciestad gelegen in het centrum van Zeeland met ruim 37.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 1 stadskern en 8 omliggende dorpskernen. De binnenstad van Goes heeft een centrumfunctie voor de Bevelanden.

Zo heeft het een aantrekkelijk winkelaanbod en is het ook een uitgaansgebied voor veel jongeren uit de directe omgeving. 

Verder biedt Goes diverse voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, gezondheidszorg en onderwijs.

Mijn eigen rol binnen de organisatie is adjuncthoofd van de afdeling Vergunningen en Handhaving. De parkeercontroleurs en integrale toezichthouders vallen onder deze afdeling.

Welke opleidingen verzorgen wij voor jullie?
De Opleiding Basisbekwaamheid BOA, de Permanente her- en bijscholing BOA en indien nodig andere aanvullende BOA-gerelateerde opleidingen.

Hoe lang is Gemeente Goes (of ben jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Ik heb sinds 3 jaar contacten met NIVOO. De PHB is begonnen in 2013.

Waarom is er voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
Toezichthouders van Goes die in het verleden de Opleiding BOA hadden gevolgd bij NIVOO, waren zeer te spreken over de kwaliteit van de opleiding.

De deskundigheid van de NIVOO-medewerkers en de kwaliteit van het aangeboden programma sprak zeer aan. In vergelijking met andere aanbieders was het programma van NIVOO zeer goed.

NIVOO verzorgt de administratie en houdt van iedere BOA bij, wie, wanneer en voor wat, moet worden opgeleid. Hierdoor heb ik daar minder omkijken naar.

Wat betekenen de opleidingen die wij verzorgen voor de gemeente Goes? Wat is het effect op jouw mensen?
Door de opleidingen blijven onze BOA's bekwaam voor hun taak.

Arjen Schellingerhout
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Gemeente Beverwijk

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Jan Daan van de gemeente Beverwijk.

Wil je de gemeente/ afdeling Handhaving en je eigen rol binnen de organisatie kort omschrijven? 
Ons handhavingsteam controleert in de eerste plaats het betaald parkeren. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar het hebben van een geldig kaartje, dan wel een geldige vergunning. Daarnaast handhaven wij ook de APV die de gemeente Beverwijk heeft vastgesteld, behalve op het gebied van openbare orde en veiligheid. Dit valt vooralsnog onder de paraplu van de politie.

Welke opleidingen verzorgen wij voor jullie?
NIVOO verzorgt voor de Gemeente de volgende opleidingen:
De Opleiding BOA basisbekwaamheid; Rechtskennis en gespreks- en benaderingstechnieken;
Cursussen parkeerhandhaving Wet- Mulder en Fiscaal;
Cursussen over de WED en de cursus Verkeersregelaar.

Hoe lang is Beverwijk (of ben jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Sinds 1994.

Waarom is er voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
Wij volgden de opleidingen bij de politie, met als docent Piet Ende. De lessen werden super voorbereid en uitstekend gegeven. Nadat deze opleidingen verplicht moesten stoppen is NIVOO opgericht. En het was een vanzelfsprekendheid dat wij naar NIVOO gingen voor de opleidingen.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor de organisatie?
Dat wij als organisatie er verzekerd van zijn dat de opleidingen door een goed gekwalificeerd bedrijf gegeven worden.

Arjen Schellingerhout
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Toezicht Dordrecht

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod.
Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Marcha Schouwenaars van Toezicht Dordrecht.

Wil je Toezicht Dordrecht en je eigen rol binnen die organisatie kort omschrijven?
Toezicht voert een takenpakket uit dat gericht is op toezichthoudende en handhavende taken die voortvloeien uit de Algemene Plaatselijke Verordening van Dordrecht (hierna: APV Dordrecht) en andere wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid, leefbaarheid en verkeer. Het unieke van het takenpakket van Toezicht is dat het bestaat uit een combinatie van taken die voorbehouden zijn aan toezichthouders met een buitengewone opsporingsbevoegdheid. Toezicht werkt alleen met BOA’s uit domein I.

Binnen Toezicht Dordrecht vervul ik de rol van juridisch medewerker. Deze functie vervul ik in de breedste zin van het woord. Ik houd me o.a. bezig met bestuurlijke handhaving op grond van de APV, Awb en DHW, volg de ontwikkelingen op BOA gebied, vervul de rol van BOA coördinator en ben de schakel tussen de BOA’s, de beleidsmedewerkers en het managementteam.

Welke opleidingen verzorgen wij voor jullie?
Alle opleidingen die een bijdrage leveren aan de bevoegd- en bekwaamheid van onze BOA’s. Enkele voorbeelden daarvan zijn: Opleiding Basisbekwaamheid BOA, Permanente her- en bijscholing, Cursus RTGB, Bike Training, Levensreddend handelen voor handhavers, etc.

Hoe lang is Toezicht Dordrecht (of ben jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
Vanaf 2012 is Toezicht van start gegaan met de professionaliseringsslag. Vanaf augustus 2013 vervul ik ook de functie van BOA coördinator en vanaf die tijd is het contact met NIVOO verscherpt.

Waarom is er voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
Gezien de professionalisering die de komende jaren prioriteit heeft, is gekozen voor een stabiele aanbieder van BOA gerelateerde opleidingen. De doorslag om voor NIVOO te kiezen lag met name in het kennisniveau dat door deze organisatie wordt geboden in combinatie met het ruime aanbod aan opleidingen.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Toezicht Dordrecht? Wat is het effect op jullie team?
De medewerkers van Toezicht hebben vertrouwen in de docenten van NIVOO. Het kennisniveau van deze docenten is hoog. Daarnaast staan deze docenten dicht bij de praktijk waardoor ze begrijpen wat er ‘leeft’. Sinds wij onze opleidingen/cursussen door NIVOO laten verzorgen heb ik geen klachten meer gehad over teleurstellende of ontoereikende inhoud van de aangeboden opleidingen.

Arjen Schellingerhout
Opleidingsadviseur
Terug omhoog

Klant aan het woord: deze keer Syntus B.V.

Zoals u zult begrijpen, zetten wij op onze website graag informatie over ons opleidingsaanbod. Ook vermelden we waar we (volgens ons) goed in zijn. Maar dat hoeft u niet alleen van ons aan te nemen. We laten ook graag onze klanten aan het woord. Deze keer voor het voetlicht: Edwin Snuverink van Syntus B.V.:

Wil je Syntus en je eigen rol binnen Syntus kort omschrijven?
Syntus BV is een Nederlandse openbaar vervoersmaatschappij met haar hoofdvestiging in Deventer en is sinds 2012 volledig eigendom van het Franse bedrijf Keolis, waarin de SNCF en een Canadese institutionele beleggingsmaatschappij participeert. Syntus heeft drie concessie gebieden in Nederland (M-Overijssel, Veluwe en Twente).

Wij geloven dat openbaar vervoer logisch moet zijn. Onze gasten bereiken op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming. Of het nu werken, school, recreëren of ontmoeten is, Syntus presteert. Onze ambitie is: (on)gewoon goed te zijn, in de gewone dingen: een veilige reis, altijd goed geïnformeerd en een chauffeur als gastheer/vrouw.

Bij Syntus ben ik opleidingscoördinator/adviseur verder maken ARBO gerelateerde zaken deel uit van mijn functie in het bijzonder de RI&E (BHV) en subsidie regelingen (ESF/sectorplannen) op de afdeling HR. Het betreft de scholing voor 1250 chauffeurs (code95), 25 BOA’s, 50 machinisten (rail). Tevens de contacten met scholen, organisatie en plaatsing van ca. 30 stagiaires. De opleidingsbehoefte op afdelingsniveau en alle bijbehorende scholings-budgetten.

Welke opleiding uit ons aanbod is voor jullie met name interessant?
De Opleiding BOA OV voor domein IV

Hoe lang is Syntus (of jij als contactpersoon) al klant bij NIVOO?
De eerste contacten zijn gelegd in het verleden dat ik werkzaam was bij de BBA 2010 (nu Veolia).  

Waarom is er voor NIVOO gekozen? Wat gaf echt de doorslag?
NIVOO is een van de weinige BOA OV opleiders. Verder gaf de doorslag dat NIVOO een flexibele organisatie is met een hoog slagingspercentage. Zeker niet onbelangrijk zijn de vriendelijke en behulpzame medewerkers met veel kennis van zaken waar je altijd op terug kunt vallen.

Wat betekenen de opleidingen die we verzorgen voor Syntus? Wat is het effect op jullie team?
NIVOO is een belangrijke partner voor Syntus door het adequaat opleiden met een hoog slagingspercentage van de toezichthouders (BOA OV) zodat deze groep tijdig en voorzien van de juiste kennis en vaardigheden hun werk kunnen uitvoeren.

Henk Kroon
Opleidingsadviseur
Terug omhoog