Werkt u op, langs, of aan de weg? Opgelet!

Wegbeheerders, medewerkers die bebording en/of bebakening aanbrengen, werkvoorbereiders, toezichthouders, ontwerpers van bestektekeningen of iedereen die op, langs, of boven de weg werkt, opgelet! Ook dit voorjaar bent u weer van harte welkom om deel te nemen aan onze interessante en praktische verkeersthemadagen. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod.

Themadag bebording, bebakening en markering – Dinsdag 8 november 2016 Het komt regelmatig voor dat er teveel verkeersborden bij elkaar worden gezet. Daardoor kunnen bestuurders het overzicht over de verkeerssituatie kwijtraken. Daarnaast worden er ook veel borden op verkeerde wijze geplaatst, waardoor ze scheef gereden worden door bijvoorbeeld vrachtverkeer. Daarom is het van belang dat mensen die zich op dit vlak bezighouden weten waar ze mee bezig zijn.Meer informatie klik hier.

Themadag Veilig werken aan de weg – Dinsdag 15 november 2016 Wanneer er aan de openbare weg gewerkt wordt, is het creëren van een veilige werkplek het allerbelangrijkst. Het is dus van belang dat wegwerkers kennis hebben van de verschillende soorten afzetmateriaal en hoe ze deze moeten gebruiken volgens de CROW-richtlijn 96b. De eigen veiligheid en dat van de weggebruikers staat immers op het spel. Ook de Arbowet verplicht werkgevers hun werknemers regelmatig bij te scholen op dit gebied! Meer informatie klik hier.

Themadag Verkeerswetgeving – Dinsdag 22 november 2016 Wegbeheerders hebben een grote verantwoordelijkheid. Zij nemen beslissingen waarmee weggebruikers dagelijks worden geconfronteerd. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Wanneer de verkeersveiligheid niet op orde is, krijgt de wegbeheerder dat direct voor de voeten geworpen. Belangrijk is daarom dat mensen die zich op hiermee bezighouden goed op de hoogte zijn van de verschillende wetgevingen en bepalingen. Meer informatie klik hier.

Al de bovenstaande themadagen worden verzorgd door onze verkeerskundige collega/docent Sjors van Loevesijn, die inmiddels een jarenlange reputatie heeft opgebouwd met het verzorgen hiervan.

Uiteraard is het ook mogelijk om deze themadagen bij u op locatie te verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden via gmulder@nivoo.nl of (0346) 21 74 25.

Geschreven door:
Gerwin Mulder
Directeur