Loading

Actualiteitendag Leerplicht en RMC 2017

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijvenbeediging boa jan ter braak wilbeheerseenheid vriezenveen 25 10 2007

Duur:

1 dag

Tijd:

09.30 - 16.30 uur

Plaats(en):

Open inschrijving: Utrecht

Investering:

Open inschrijving € 299,-*

Data:

Open inschrijving: De cursusdata kunt u hier vinden

*update* Tijdens de actualiteitendag staan we uiteraard ook stil bij de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS)! Laat u verassen door de hoeveelheid onderwerpen die tijdens deze dag aan bod komen.

Na deze praktische, kernachtige dag bent u in één keer weer helemaal up-to-date. De actuele ontwikkelingen binnen Leerplicht en RMC worden inzichtelijk gemaakt. Dit wordt gedaan door niemand minder dan Carolien de Bruin, dé autoriteit op het gebied van Leerplicht en RMC.

Programma

Ochtend

  • Wat is er veranderd met de invoering van passend onderwijs? Welke rol en positie kan de leerplichtambtenaar hier innemen? Welke taken en verantwoordelijkheden liggen er nu bij de scholen en bij de ouders/leerling? Hoe verloopt de toelating tot het speciaal onderwijs en wat als ouders het niet eens zijn met de toelating of het opgestelde ondersteuningsplan? Al deze vragen zullen uitgebreid aan de orde komen.
  • Sinds 2011 zijn er veel wijzigingen voorgesteld ter verbetering van het middelbaar beroepsonderwijs. Welke maatregelen zijn inmiddels tot stand gekomen en hoe is dit in de wet verankerd? Waar kunnen we het Mbo op aanspreken, welke taken en verantwoordelijkheden hebben zij?
Middag

  • Sinds 1 januari 2015 is de Jeugdwet in werking getreden. Hierdoor hebben gemeente een financiële en bestuurlijke taak erbij gekregen. De gemeente moet zorgdragen voor een dekkend aanbod in de zorg, daarnaast moet het onderwijs zorg dragen voor passend onderwijs. Hoe wordt daar in de praktijk mee om gegaan? Er wordt stil gestaan bij de wettelijke taken die nu bij de gemeente liggen, maar ook bij de wijze waarop daar uitvoering aan wordt gegeven.
  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van leerplicht en RMC komen aan bod. Leerplicht en RMC is flink in beweging en er is landelijk veel aandacht voor. De laatste plannen vanuit het Ministerie worden besproken en de rol van de leerplichtambtenaar en RMC trajectbegeleider komen ruimschoots aan bod.
  • Alle overige vragen en casuïstiek mogen worden ingebracht en worden behandeld.

Doel

  • Doelstelling van deze dag is het overdragen van kennis zodat de medewerkers (Leerplicht en RMC) beter in staat zijn hun werk te doen conform de huidige wet- en regelgeving.

Naast de MAS is er ook ruimte voor uw eigen vragen. Deze kunt u van te voren stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of https://twitter.com/NIVOO_Domein3.

*vrij van btw, inclusief lesmateriaal en geheel verzorgd in Aristo Accomodaties.

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven