Loading

.

Opleiding Basisbekwaamheid BOA Domein I

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven


Boas

Duur:

7 dagen theorie, 3 dagen praktijk.

Tijd:

09.30 - 16.30 uur

Plaats(en):

Open inschrijving: Drachten, Zwolle, Velp, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Purmerend, Amsterdam

Incompany: Waar u maar wilt

Investering:

Open inschrijving: theorie € 1243,- praktijk € 754,- totaal: €1997,00*
Examenkosten: theorie € 89,50 praktijk € 172,50 totaal: € 262,-
Voor een examen op een locatie elders dan Amersfoort is een toeslag van € 19,50 per kandidaat per examen van toepassing.
Incompany: Wij doen u graag een opleidingsvoorstel op maat

Data:

Open inschrijving: De cursusdata kunt u hier vinden
Incompany: Wanneer u maar wilt


Als u Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) wilt worden en nog niet eerder aan een opleiding deelnam, dan is dit de juiste keus.

De Opleiding Basisbekwaamheid BOA duurt 10 dagen en bestaat uit de 7-daagse theoriemodule Rechtskennis gevolgd door de 3-daagse praktijkmodule Gespreks- en benaderingstechnieken (GBT).

Als beide onderdelen zijn gevolgd en u geslaagd bent voor de examens, kan uw opsporingsbevoegdheid worden aangevraagd. In het eerste jaar na de datum waarop u bent beëdigd of waarop uw opsporingsbevoegdheid is verlengd, begint u met de Permanente her- en bijscholing domein I.

Doel

De Opleiding Basisbekwaamheid BOA bereidt u optimaal voor op de examens Rechtskennis en Gespreks- en benaderingstechnieken.

Inhoud

De module Rechtskennis van de Opleiding Basisbekwaamheid BOA bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het Nederlands recht
 • De Nederlandse staat
 • De rechterlijke macht
 • De buitengewoon opsporingsambtenaar
 • Burgerlijk recht
 • Materieel strafrecht
 • Formeel strafrecht

De module Gespreks- en benaderingstechnieken van de Opleiding Basisbekwaamheid BOA bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wet- en regelgeving
 • Het invullen van een combibon
 • Gesprekstechnieken
 • Benaderingstechnieken
 • AB-gedrag
 • Doel-Aanpak-Analyse
Lesvorm

Dit is een opleiding bestaat uit 10 contactdagen en thuisstudie met e-learning. De theorie wordt behandeld tijdens de lessen en de vaardigheden geoefend en gerepeteerd o.a. met een trainingsacteur, incl. examenvoorbereiding.

Cursusduur

10 contactdagen, waarbij we uitgaan van 1 lesdag per week. De duur van de thuisstudie en de e-learning is afhankelijk van de kennis, de ervaring en het studietempo van de cursist.

Toetsing

Tijdens de opleiding: theorietoetsen en proefexamens op de ELO en proeftoetsen in de klas. Ter afronding van de opleiding dienen de examens Rechtskennis en Gespreks- en benaderingstechnieken te worden afgelegd. Het examen Rechtskennis bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Het examen Gespreks- en benaderingstechnieken is een praktijkexamen.

Lesmateriaal en Elektronische Leeromgeving (ELO)

Bij de Opleiding Basisbekwaamheid BOA gebruiken wij hét BOA boek en het lesboek Gespreks- en benaderingstechnieken, die volledig op de examens zijn afgestemd. Naast een heldere schrijfstijl zijn vele schema's, casussen, voorbeelden en praktijkfoto's opgenomen.

Graag laten wij u tevens kennismaken met onze elektronische leeromgeving (ELO). Op de ELO vindt u tal van handige zaken voor de Basisbekwaamheid BOA. Van cursusplanning, lesrooster, oefentoetsen en handige tips voor het studeren.

Een geweldig hulpmiddel bij de studie. U merkt door het maken van de toetsen waar uw zwakke plekken zitten en u kunt dan juist daar extra aandacht aan besteden. Ook kunt u bij elke fout beantwoorde vraag zien waar het juiste antwoord te vinden is in hét BOA boek.

Vragen en inschrijvingen

Wilt u één of meerdere personen aanmelden voor de Opleiding Basisbekwaamheid BOA of voor een onderdeel daarvan? Gebruikt u dan het knopje 'Inschrijven'. Heeft u nog vragen of wilt u de opleiding bespreken met één van onze opleidingsadviseurs Handhaving, neemt u dan contact met hen op via (0346) 21 74 21.

*De cursusprijs is vrijgesteld van BTW, inclusief al het benodigde cursusmateriaal, koffie, thee en lunch.


Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven