Loading

Levensreddend handelen bij terreur en (grote) calamiteiten Domein I

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijvenTerreur achter gelaten koffer levens reddend handelen

Duur:
1 dag
Tijd:
09.30 - 16.30 uur
Plaats(en):
Open inschrijving: Utrecht
Incompany: Waar u maar wilt
Investering:
Open inschrijving: € 345,-*
Incompany: Wij doen u graag een opleidingsvoorstel op maat
Data:
Open inschrijving:De cursusdata kunt u hier vinden
Incompany: Wanneer u maar wilt

 

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom-)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat Nederland in de toekomst wordt getroffen door een (bom-)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker in West-Europa voorkomen.

De terreurdreiging is, ook in Nederland, nog steeds onverminderd substantieel.

Door de verwondingen van een fragmentatiebom, zoals gebruikt in Zaventem, kan het slachtoffer binnen enkele minuten door bloedverlies komen te overlijden. Daarnaast kan vallend glas in bijvoorbeeld een stationshal of van gebouwen voor ernstige bloedingen zorgen.

Politie, handhavers en beveiligingspersoneel zijn vaak als eerste ter plaatse. U heeft beperkte eerste hulpmiddelen voorhanden. Daarnaast heeft u te maken met meerdere, mogelijk ernstig gewonde, slachtoffers. Wie behandelt u als eerste? Een slachtoffer met een ademhalingsstilstand, een slachtoffer met een geblokkeerde ademweg of een slachtoffer met indrukwekkende bloedingen. Aan de hand van een casusbespreking geven we u inzicht in de triage van slachtoffers en de volgorde waarin zij het beste geholpen kunnen worden. U krijgt een voorproefje van de meest elementaire eerste hulp die u niet leert in een standaardcursus levensreddend handelen. Zo krijgt u een demonstratie in het aanbrengen van een tourniquet.

Tijdens de workshop komen de volgende vaardigheden aan bod:

  • TREAT concept. Een methodiek om slachtoffers na een aanslag maximale overlevingskansen te bieden. De handhaver vervult hierin een belangrijke rol.
  • Herkennen levensbedreigende verwondingen.
  • Prioriteiten stellen in behandeling van verschillende slachtoffers tot aankomst ambulance (TRIAGE).
  • Stoppen levensbedreigende bloeding. U krijgt een demonstratie in het aanbrengen van een tourniquet.

De geleerde vaardigheden kunnen ook worden ingezet bij slachtoffers een groot ongeval of bijvoorbeeld een ontploffende gasfles op een jaarmarkt.

 

Bel mij
Offerte aanvragen
Neem een optie
Handhaving WIT iconInschrijven